Tisztelt kutyát vásárolni szándékozó látogató!

Felhívásunk azoknak szól, akiknek minden álma egy Yorki kiskutya!

Az utóbbi időben egyre-másra jelennek meg különböző hirdetésekben, hogy fajtatiszta kiskutyákat, köztük Yorkshire terriereket is kínálnak eladásra szemérmetlenül alacsony áron. Egyszer és mindenkorra szeretnénk minden jóhiszemű vásárlónak felhívni a figyelmét, hogy ne dőljön be az ilyen és hasonló hirdetéseknek. A lehetőségek tárháza végtelen.
Végre tudatosítani szeretném, hogy egy IGAZI tenyésztő soha nem fogja eladni a kiskutyáit áron alul.
Mi már több éve foglalkozunk kutyatenyésztéssel, tehát úgy gondoljuk van némi súlya az állításainknak.
Csak hogy mindenki tisztán lásson!
Egy minőségi, törzskönyves Yorkshire terrier kölyökkutya jelenlegi ára származástól függően több 10 ezer forintba is kerül! Ez az összeg magasnak tűnhet. De kiskutyánk 10-12 évig társunk lesz és nem yorkihoz hasonló valamit szeretnénk, hanem fajtatiszta Yorkshire terriert.
Miután az új gazdihoz kerül a kiskutya az általános kiadásokon (oltások sorozata stb.) felül meg kell vásárolni a fejlődéséhez nélkülözhetetlen legjobb minőségű tápanyagokat, valamint a szőrének ápolásához szükséges segédanyagokat!
A kutyát, ha tenyésztési szándékkal vásárolta a gazdi el kell vinni legalább tenyészszemlére, de az ígéretes kiskutyát ajánlatos kiállításokra is elhordani, hogy minél többen ismerjék meg az új tenyészkutyát.
Amennyiben a kutya megfelelő ütemben fejlődik, abban az esetben 1,5 éves korában lehet pároztatni.
Általában a második tüzelés után.
A megfelelő kan kutya kiválasztása nélkülözhetetlen a szép és egészséges kiskutyák születéséhez!
Előfordul, hogy az apa kutya akár több 100 kilométerre található, tehát az utazás sem olcsó.
Ráadásul mindezt 2 alaklommal kell megtenni kutyának és gazdinak együtt! Ezen felül a pároztatás sem ingyen van, hiszen a fedezőkan gazdájának is van kiadása.
Amennyiben sikerült a pároztatás úgy a kiskutyák 57-63 nap múlva várhatóak!
Ez idő alatt a legjobb eredmény érdekében az anya kutya étkezését a lehető legjobb minőségű tápanyagokkal kell biztosítani.
A szülés mind a kutyának mind pedig a gazdának megterhelő feladat!
Állandó virrasztásokkal tarkított néhány nap.
A kiskutyák fejlődésével együtt jár a kiegészítő táplálás. Ha szép és egészséges kiskutyát akarunk, akkor itt sem szabad silány minőségű étellel próbálkozni.
A kiskutyákat még eladás előtt állatorvoshoz kell vinni a kötelező oltásra, illetve féreghajtásra! És nem beszéltünk még a rendszeres állatorvosi vizsgálatokról, az energiafelhasználásról (infralámpa, amivel meleget biztosítunk a piciknek heteken át), a kiskutyák utáni napi többszöri takarításról, mosásról, a törzskönyv kiváltásról és a chip beültetésről.
Ezek után ki az az ember, aki elhiszi azt, hogy egy minőségi Yorkshire terrier kutyát fog kapni azért a 20-30-40ezer forintért?
Gondolja meg tehát mindenki mielőtt kifizeti a kétes kiskutyát!

Csak Önök, kutyát vásárolni szándékozók tudják megállítani a csalók és szaporítók lelketlen munkáját!

Ha mégis a kétes kiskutya mellett döntenek legalább vegyék a fáradtságot, kérjenek meg valakit, aki ismeri a fajtát, menjen el Önökkel a kiskutyát megnézni vagy csak kérjenek felvilágosítást tenyésztőtől, mire figyeljenek a kiskutya kiválasztásával kapcsolatban.
Jó tanács! Ne vásároljanak kiskutyát olyan helyről, ahol nem mutatják meg a kiskutya szüleit! ( legalább az anyukát nézzük meg ). Ha a kiválasztott kiskutyához nem kérünk törzskönyvet legalább annyi elvárásunk legyen a tenyésztő felé, hogy a kiskutya szülei törzskönyvesek legyenek és rendelkezzenek tenyészszemlével.
Tenyészszemle: olyan hivatalos elbírálás, ahol a tenyésztésre szánt kutyákat minősítik a fajtajelleg és a tenyésztésnek megfelelően.

Ha valakinek nincs elég pénze, akkor létezik számos kutyamenhely, ahol jelképes összegért nagyon szép kiskutyát választhatnak és elmondhatják magukról, hogy jó helyet biztosítottak egy felelőtlen pároztatásból származó vagy kidobott kiskutyának.
Még egy gondolat utoljára! Minden próbálkozónak: nincs ingyen Yorki kiskutya, nincs az, hogy nagyon szeretnénk, de nincs rá pénzünk, a gyerekek nagyon szeretnék, de nem tudjuk megvenni. Ugye Önök is pénzért dolgoznak a munkahelyükön? Önök is sértve éreznék magukat, ha fizetéskor nulla forintot érne a kemény munkájuk.

Forrás:Gyémánt-Homoki Yorkshire terrier kennel     EGYETÉRTÜNK! Köszönjük,hogy bemásolhattuk!

Oldalmenü
Diavetítő
Szöveges mező